Measure 1.1.1. - professional training course and acquisition of skills - focus area 3A   Initiative financed by the Rural Development Program of Veneto 2014 - 2020. Veneto Region - Department of Agriculture and Rural Development   Title: Food safety and innovative control techniques of mycotoxin in wheat   Focus: Food safety   Tutor: dott. Dario...

  Qui sotto potete visionare e scaricare il materiale divulgativo del 2° convegno organizzato dal G.O. SiGeCo DON.    dott. Massimo Antonioli - Consorzio Maiscoltori Cerealicoltori Polesani    dott. Dario Gasparin - Consorzio Maiscoltori Cerealicoltori Polesani    dott. Agr. Enrico Costa - A.I.R.E.S.     Prof. Roberto Causin - Università degli Studi di Padova    dott. Agr. Federico...

1. Introduction This Report analyzes the data collected by the agro-meteorological stations and the agronomic surveys carried out in order to monitor and study the development of Fusarium responsible for the FHB. 2 Methodology The work is characterised by the following steps: Monitor data from agro-meteorological stations Compare data...

1. Introduzione Il presente Report analizza i dati rilevati dalle stazioni  Agro-meteorologiche (qui di seguito chiamate anche capannine Agro-meteorologiche o, semplicemente, capannine) e le rilevazioni agronomiche svolte per monitorare e studiare lo sviluppo del patogeno Fusarium responsabile della fusariosi della spiga. 2 Metodologia Il lavoro si articola nelle...

1 Introduction This Report analyzes the data collected by Agro-meteorological stations and the agronomic surveys carried out to monitor and study the development of Fusarium responsible for the FHB. 2 Methodology The work is characterised by the following steps: Monitor data from agro-meteorological stations Compare data from agro-meteorological stations...

  Sampling in the fields next to the agro-meteorological stations, here follows the results.   SAMPLING DATE ANALYSIS DATE SAMPLING SITE VARIETIES / SPECIES HUMIDITY   (%) SPECIFIC WEIGHT (kg/hl) PROTEIN (%) DON (PPB) 11/06/2018 11/06/2018 CANARO DURO 14,70 150 11/06/2018 11/06/2018 CANARO DURO 22,60 200 12/06/2018 13/06/2018 PORTO TOLLE TENERO 14,60 82,00 11,40 180 12/06/2018 13/06/2018 PORTO TOLLE TENERO 15,60 81,80 11,30 280 12/06/2018 13/06/2018 VILLADOSE TENERO 14,80 63,00 13,70 380 15/06/2018 18/06/2018 STANGHELLA TENERO 13,06 76,50 11,40 130 15/06/2018 18/06/2018 STANGHELLA TENERO 13,20 78,00 14,40 60 15/06/2018 18/06/2018 LEGNARO TENERO 14,50 78,40 7,70 40 15/06/2018 18/06/2018 CASTELBALDO DURO 20,70 65,90 14,80 90 15/06/2018 18/06/2018 CASTELBALDO TENERO 13,80 76,70 9,00 90 15/06/2018 18/06/2018 CORREZZOLA TENERO 13,90 79,20 10,40 60 15/06/2018 18/06/2018 CORREZZOLA TENERO 12,90 74 11,20 200 20/06/2018 29/06/2018 CANARO TENERO 11,60 79,30 15,10 109 20/06/2018 29/06/2018 CANARO TENERO 12,20 82,80 14,50 112 26/06/2018 27/06/2018 SANT’APOLLINARE NOBILIS 14,60 80,80 12,00 60 26/06/2018 27/06/2018 SANT’APOLLINARE SORRIAL 14,00 77,80 10,90 40 26/06/2018 27/06/2018 SANT’APOLLINARE ASTANA 13,60 79,20 10,60 20 26/06/2018 27/06/2018 SANT’APOLLINARE IZALCO 13,60 82,10 15,10 40 26/06/2018 27/06/2018 SANT’APOLLINARE BOLOGNA 13,90 82,80 13,90 80 26/06/2018 27/06/2018 SANT’APOLLINARE PR22D66 13,20 81,20 14,80 540 21/06/2018 21/06/2018 VILLADOSE DURO 9,30 72,20 13,30 630 19/06/2018 19/06/2018 VILLADOSE DURO 10,60 82,70 13,90 310 18/06/2018 18/06/2018 SANT’APOLLINARE DURO 12,10 81,30 13,80 110 18/06/2018 18/06/2018 VILLADOSE DURO 13,40 71,70 10,50 410 18/06/2018 18/06/2018 VILLADOSE TENERO 12,70 73,10 11,10 180                                             ...

Below, you can download the dissemination material of the 1st Event organized by the O.G. SiGeCo DON dott. Antonioli Massimo – Presentazione Progetto SiGeCo DON prof. Causin Roberto – Le Fusariosi della spiga e i loro effetti sulla produzione dott. Agr. Costa Enrico – Illustrazione del campo prove dott. Furlan Lorenzo – Il...